Stosowanie prawa zamówień publicznych przy zamówieniach na środki spożywcze – WARSZTATY PRAKTYCZNE
Kategorie
Kadry i płaceRegion
Dolnośląskie, Kujawsko - Pomorskie, Lubelskie, Lubuskie, Łódzkie, Małopolskie, Mazowieckie, Opolskie, Podlaskie, Pomorskie, Śląskie, Świętokrzyskie, Warmińsko-mazurskie, Wielkopolskie, ZachodniopomorskieTagi
Termin: 26 marca Miejsce: online Cena:200 zł (+VAT)
Magda Rygorczuk
tel. 888 549 572
e-mail: mrygorczuk@res.edu.pl
Korzyści
Na warsztacie w prosty i praktyczny sposób zostaną omówione najważniejsze aspekty związane z nową ustawą Prawo Zamówień Publicznych, która weszła w życie 1 stycznia 2021 roku oraz jej nowelizacją.
Omówione zostaną czynności niezbędne do prawidłowego przygotowania zamówienia publicznego na artykuły spożywcze.
[/su_tab]
Program szkolenia
PROGRAM SZKOLENIA
- Opis przedmiotu zamówienia artykułów spożywczych – omówienie zasad sporządzania opisu przedmiotu zamówienia na dostawę produktów spożywczych z uwzględnieniem wytycznych dla żywionej grupy, omówienie przypadków i towarów.
- Podział zamówienia na części ze względu na grupy towarowe, zasady określania wartości jednego zamówienia,
- Szacunkowa wartość zamówienia – omówienie zasad i metod sporządzania szacunku zgodnie z nową ustawą PZP,
– zamówienia poniżej 130 000 zł (tzw. podprogowe) – negocjacje cen, zapytania ofertowe,
– dyskusja i analiza przypadków.
- Przygotowywanie dokumentacji: SIWZ – Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia, Formularz ofertowy, Specyfikacje asortymentowo-ilościowe, umowy z dostawcami.
Prowadzący
Anna Motak – technolog żywności i żywienia, dietetyk praktyk i specjalista w zakresie zagadnień dotyczących żywienia dzieci w żywieniu zbiorowym oraz bezpieczeństwa żywności. Związana z żłobkami, przedszkolami i szkołami w zakresie szkoleń i planowania żywienia od 2009 roku. Od 2016 roku główny dietetyk i koordynator żywienia w zespole 17 publicznych żłobków. Nadzoruje pracę intendentów w zakresie planowania i realizacji żywienia, zamówień i realizacji umów z dostawcami oraz bezpieczeństwa produkcji posiłków.
Jolanta Wójcik: wieloletni pracownik Państwowej Inspekcji Sanitarnej odpowiedzialny za czynności kontrolne, pełnomocnik systemu bezpieczeństwa żywności w dużym zakładzie wytwarzającym żywność pochodzenia zwierzęcego, audytor systemów zarządzania, w tym systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności. Obecnie Dyrektor Biura Zarządu w spółce medycznej.
Formularz zgłoszeniowy
Zgłoszenia przyjmujemy poprzez elektroniczny formularz zgłoszeniowy, który znajduje się poniżej informacji organizacyjnych lub poprzez wypełnienie tradycyjnego formularz zgłoszeniowego dostępnej tutaj i przesłanie do nas faksem 85 87 42 011 lub mailem na biuro@res.edu.pl
Przy zgłoszeniu dwóch i więcej osób z jednej instytucji – możliwa negocjacje ceny.
SZKOLENIE W FORMIE ON-LINE
- Bez wychodzenia z domu, przy pomocy komputera lub telefonu podłączonego do sieci;
- W oparciu o platformę szkoleniową;
- Nie wymaga żadnej szczególnej umiejętności posługiwania się oprogramowaniem;
- Możliwość zadawania pytań ekspertowi na żywo.
SZKOLENIE W FORMIE ON-LINE
- Bez wychodzenia z domu, przy pomocy komputera lub telefonu podłączonego do sieci,
- W oparciu o profesjonalną platformę szkoleniową,
- Szkolenia odbywają się w czasie rzeczywistym z możliwością bezpośredniego kontaktu z prowadzącym,
- Uczestnicy otrzymują bogate materiały szkoleniowe,
- Nie wymaga żadnej szczególnej umiejętności posługiwania się oprogramowaniem,
- Możliwość zadawania pytań ekspertowi na żywo.
Podobne szkolenia
Co jeszcze może Cię zainteresować?
Zmiany w pomocy PFRON na zatrudnianie osób z niepełnosprawnością w 2024 r. – orzecznictwo o niepełnosprawności, dofinansowania do wynagrodzeń, wpłaty na PFRON, refundacje kosztów zatrudnienia
Zobacz więcejDowiedz się więcej
Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o naszej ofercie, organizowanych przez nas szkoleniach, kursach i warsztatach zadzwoń lub napisz!
Sprawdź nasze szkolenia