szkolenie online

Receptury i jadłospisy w żywieniu zbiorowym w żłobku, przedszkolu i szkole – wskazówki praktyczne.

ID szkolenia: 2657

Kategorie

Oświata

Region

Nie określono

Tagi

#bezpłatny_webinar, #jadłospisy, #receptury, #żywienie zbiorowe
Opiekun szkolenia
Uwaga!

Zdecydowaliśmy się w ramach  promocji zorganizować bezpłatny webinar.

Zgłoszenia to tylko imię i nazwisko, mail i nr telefonu

Bez udostępniania nagrania, bez materiałów, bez certyfikatów.

Program szkolenia

1. Tworzenie i aktualizacja receptur:
– różnica pomiędzy recepturą żywieniową a technologiczną, wraz z prezentacją przykładów,
– zasady aktualizacji receptur,
– zasady układania receptur: kto tworzy receptury, w jakim celu, współdziałanie intendenta i kucharza
– ułożenie przykładowych receptur,
– przeliczanie wartości odżywczej na podstawie receptur.

2. Układanie jadłospisów:
– zasady układania jadłospisów
– zakres informacji, które muszą być zaprezentowane na jadłospisie
– okres przechowywania etykiet, receptur i jadłospisów,
– przeliczanie wartości odżywczej racji pokarmowych.

Prowadzący

Od 2007 roku trener i auditor w obszarze bezpieczeństwa żywności i żywienia. Posiada specjalizację z mikrobiologii, ukończyła studia podyplomowe z zarządzania jakością, dietetyki i planowania żywienia. Autorka licznych publikacji dotyczących organizacji żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży oraz osób dorosłych m.in.: Jadłospisy dla dzieci w wieku żłobkowym, Jadłospisy dla dzieci w wieku przedszkolnym, Jadłospisy dla dzieci szkolnych, Żywienie osób dorosłych, ze szczególnym uwzględnieniem żywienia osób starszych. Od lat była związana z Inspekcją Sanitarną, pełnomocnik systemu bezpieczeństwa żywności w dużym zakładzie wytwarzającym żywność pochodzenia zwierzęcego, audytor systemów zarządzania, w tym systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności. Autor licznych publikacji poświęconych tematyce HACCP m.in.: HACCP w żłobku i przedszkolu, HACCP w szkole, HACCP dla zakładów żywienia zbiorowego. Specjalizuje się w komponowaniu jadłospisów oraz szkoleń dla placówek żywienia zbiorowego dzieci, młodzieży i osób dorosłych- w tym żłobki, przedszkola, szkoły podstawowe i ponadpodstawowe, szpitale, DPS. Zajmuje się również opracowaniem dokumentacji HACCP dla placówek żywienia zbiorowego. Swoje bogate doświadczenie zawodowe zawdzięcza tysiącom uczestnikom szkoleń, które przez lata zaufały jej doświadczeniu biorąc udział w szkoleniach. Dodatkowo autorka aplikacji do planowania żywienia i prowadzenia magazynu spożywczego KCALkulator żywieniowy.

SZKOLENIE W FORMIE ON-LINE

  • Bez wychodzenia z domu, przy pomocy komputera lub telefonu podłączonego do sieci,
  • W oparciu o profesjonalną platformę szkoleniową,
  • Szkolenia odbywają się w czasie rzeczywistym z możliwością bezpośredniego kontaktu z prowadzącym,
  • Uczestnicy otrzymują bogate materiały szkoleniowe,
  • Nie wymaga żadnej szczególnej umiejętności posługiwania się oprogramowaniem,
  • Możliwość zadawania pytań ekspertowi na żywo.
Szczegóły i rejestracja

Data od:

13 marzec 2023 12:30

Data do:

13 marzec 2023 14:00

Miejsce:

szkolenie online

Koszt:

Formularz ogólny: Pobierz formularz

Podobne szkolenia

Co jeszcze może Cię zainteresować?

Kurs Kancelaryjno – Archiwalny I stopnia

Zobacz więcej

Organizacja konkursu na dyrektora szkoły/przedszkola

Zobacz więcej

Nadzór jednostki samorządu terytorialnego nad prawidłowością wprowadzania danych do Systemu Informacji Oświatowej w kontekście składania w 2024 roku wniosku o rezerwę subwencji oświatowej

Zobacz więcej

Dowiedz się więcej

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o naszej ofercie, organizowanych przez nas szkoleniach, kursach i warsztatach zadzwoń lub napisz!

Sprawdź nasze szkolenia