ŻYWIENIE DZIECI W WIEKU ŻŁOBKOWYM.
Region
Dolnośląskie, Kujawsko - Pomorskie, Lubelskie, Lubuskie, Łódzkie, Małopolskie, Mazowieckie, Opolskie, Podkarpackie, Podlaskie, Pomorskie, Śląskie, Warmińsko-mazurskie, Wielkopolskie, ZachodniopomorskieTagi
Termin: 18 czerwca Miejsce: online Cena:219 zł (+VAT)
Magda Rygorczuk
tel. 888 549 572
e-mail: mrygorczuk@res.edu.pl
Adresaci
Szkolenie skierowane do intendentów i osób planujących żywienie dla dzieci w żłobkach, dyrektorów publicznych i niepublicznych żłobków, właścicieli firm cateringowych i osób planujących żywienie w firmach cateringowych
[/su_tab]
Program szkolenia
- Podstawowe przepisy prawne dotyczące żywienia w żłobkach.
- Zasady i normy żywienia niemowląt.
- Zasady i normy żywienia dzieci od 1 – 3 lat.
- Racje pokarmowe i gramatury posiłków w praktyce żywienia dzieci do 3 lat.
- Planowanie i organizacja produkcji w żłobkach i zespołach żłobkowo – przedszkolnych.
- Artykuły spożywcze przeznaczone dla dzieci w wieku niemowlęcym i poniemowlęcym (produkty zalecane i niezalecane w żywieniu dzieci do lat 3).
- Mleko modyfikowane czy kobiece – czy żłobek ma obowiązek karmić dziecko mlekiem matki na żądanie rodzica – praktyczne rozwiązania.
8 Dieta planetarna – trend a nowe zalecenia w żywieniu zbiorowym,
- Praktyczne układanie jadłospisów w żłobkach dla niemowląt oraz dla dzieci powyżej pierwszego roku życia (najczęstsze błędy, analiza problemów).
- Dyskusja i pytania.
Prowadzący
Anna Motak technolog żywności i żywienia, dietetyk praktyk i specjalista w zakresie zagadnień dotyczących żywienia dzieci w żywieniu zbiorowym oraz bezpieczeństwa żywności. Związana z żłobkami, przedszkolami i szkołami w zakresie szkoleń i planowania żywienia od 2009 roku. Od 2016 roku główny dietetyk i koordynator żywienia w zespole 17 publicznych żłobków. Nadzoruje pracę intendentów w zakresie planowania i realizacji żywienia, zamówień i realizacji umów z dostawcami oraz bezpieczeństwa produkcji posiłków.
Formularz zgłoszeniowy
Zgłoszenia przyjmujemy poprzez elektroniczny formularz zgłoszeniowy, który znajduje się poniżej informacji organizacyjnych lub poprzez wypełnienie tradycyjnego formularz zgłoszeniowego dostępnej tutaj i przesłanie do nas faksem 85 87 42 011 lub mailem na biuro@res.edu.pl
Przy zgłoszeniu dwóch i więcej osób z jednej instytucji – możliwa negocjacje ceny.
SZKOLENIE W FORMIE ON-LINE
- Bez wychodzenia z domu, przy pomocy komputera lub telefonu podłączonego do sieci;
- W oparciu o platformę szkoleniową;
- Nie wymaga żadnej szczególnej umiejętności posługiwania się oprogramowaniem;
- Możliwość zadawania pytań ekspertowi na żywo.