Zamówienia publiczne na środki spożywcze okiem INTENDENTA. Stosowanie prawa zamówień publicznych przy zamówieniach na środki spożywcze – WARSZTATY PRAKTYCZNE
Kategorie
OświataRegion
Dolnośląskie, Kujawsko - Pomorskie, Lubelskie, Lubuskie, Łódzkie, Małopolskie, Mazowieckie, Opolskie, Podkarpackie, Podlaskie, Pomorskie, Śląskie, Świętokrzyskie, Warmińsko-mazurskie, Wielkopolskie, ZachodniopomorskieTagi
Termin: 28 maja 2021r. Cena: 219 zł (+VAT)
Magda Rygorczuk
tel. 888 549 572
e-mail: mrygorczuk@res.edu.pl
Adresaci
Na warsztacie w prosty i praktyczny sposób zostaną omówione najważniejsze aspekty związane z nową ustawą Prawo Zamówień Publicznych, która weszła w życie 1 stycznia 2021 roku oraz jej nowelizacją. Omówione zostaną czynności niezbędne do prawidłowego przygotowania zamówienia publicznego na artykuły spożywcze.
DLA KOGO:
a) zakładów żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży:
• dyrektorów żłobków, przedszkoli, szkół podstawowych i ponadpodstawowych,
• dietetyków, intendentów, kucharzy zatrudnionych w w/w placówkach,
• właścicieli firm cateringowych wytwarzających posiłki dla dzieci i młodzieży,
• pracowników wojewódzkich i powiatowych stacji sanitarno-epidemiologicznych.
b) zakładów żywienia zbiorowego osób dorosłych:
• dyrektorów placówek prowadzących zakłady żywienia zbiorowego osób dorosłych (domów pomocy społecznej, zakładów pielęgnacyjno – opiekuńczych, uzdrowisk, sanatoriów, szpitali, środowiskowych domów samopomocy, domów seniora itp.),
• dietetyków, intendentów, kucharzy zatrudnionych w w/w placówkach,
• właścicieli firm cateringowych wytwarzających posiłki dla osób dorosłych.
[/su_tab]
Program szkolenia
1. Opis przedmiotu zamówienia artykułów spożywczych – omówienie zasad sporządzania opisu przedmiotu zamówienia na dostawę produktów spożywczych z uwzględnieniem wytycznych dla żywionej grupy, omówienie przypadków i towarów.
2. Podział zamówienia na części ze względu na grupy towarowe, zasady określania wartości jednego zamówienia,
3. Szacunkowa wartość zamówienia – omówienie zasad i metod sporządzania szacunku zgodnie z nową ustawą PZP,
• zamówienia poniżej 130 000 zł (tzw. podprogowe) – negocjacje cen, zapytania ofertowe,
• dyskusja i analiza przypadków.
4. Przygotowywanie dokumentacji: SIWZ – Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia, Formularz ofertowy, Specyfikacje asortymentowo-ilościowe, umowy z dostawcami.
Prowadzący
SZKOLENIE POPROWADZI:
- Anna Motak – technolog żywności i żywienia, dietetyk, praktyk i specjalista w zakresie zagadnień dotyczących żywienia dzieci oraz bezpieczeństwa żywności. Związana z żłobkami, przedszkolami i szkołami od 2009 roku w zakresie układania jadłospisów i wdrażania systemu HACCP. Obecnie główny dietetyk/koordynator HACCP w dużej instytucji publicznej, gdzie koordynuje pracę intendentów w zakresie realizacji umów z dostawcami, norm żywieniowych oraz bezpieczeństwa produkcji posiłków w 16 kuchniach. W zamówieniach odpowiedzialna m. in. za opis przedmiotu zamówienia oraz szacunki.
- Jolanta Wójcik: wieloletni pracownik Państwowej Inspekcji Sanitarnej odpowiedzialny za czynności kontrolne, pełnomocnik systemu bezpieczeństwa żywności w dużym zakładzie wytwarzającym żywność pochodzenia zwierzęcego, audytor systemów zarządzania, w tym systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności. Obecnie Dyrektor Biura Zarządu w spółce medycznej.
Formularz zgłoszeniowy
Zgłoszenia przyjmujemy poprzez elektroniczny formularz zgłoszeniowy, który znajduje się poniżej informacji organizacyjnych lub poprzez wypełnienie tradycyjnego formularz zgłoszeniowego dostępnej tutaj i przesłanie do nas faksem 85 87 42 011 lub mailem na biuro@res.edu.pl
Przy zgłoszeniu dwóch i więcej osób z jednej instytucji – możliwa negocjacje ceny.
SZKOLENIE W FORMIE ON-LINE
- Bez wychodzenia z domu, przy pomocy komputera lub telefonu podłączonego do sieci;
- W oparciu o platformę szkoleniową;
- Nie wymaga żadnej szczególnej umiejętności posługiwania się oprogramowaniem;
- Możliwość zadawania pytań ekspertowi na żywo.
SZKOLENIE W FORMIE ON-LINE
- Bez wychodzenia z domu, przy pomocy komputera lub telefonu podłączonego do sieci,
- W oparciu o profesjonalną platformę szkoleniową,
- Szkolenia odbywają się w czasie rzeczywistym z możliwością bezpośredniego kontaktu z prowadzącym,
- Uczestnicy otrzymują bogate materiały szkoleniowe,
- Nie wymaga żadnej szczególnej umiejętności posługiwania się oprogramowaniem,
- Możliwość zadawania pytań ekspertowi na żywo.
Podobne szkolenia
Co jeszcze może Cię zainteresować?
Układanie receptur i jadłospisów w żywieniu zbiorowym dzieci i młodzieży – szkolenie warsztatowe, doskonalące
Zobacz więcejDowiedz się więcej
Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o naszej ofercie, organizowanych przez nas szkoleniach, kursach i warsztatach zadzwoń lub napisz!
Sprawdź nasze szkolenia