Zamówienia publiczne na środki spożywcze okiem INTENDENTA. Stosowanie prawa zamówień publicznych przy zamówieniach na środki spożywcze – WARSZTATY PRAKTYCZNE
Region
Dolnośląskie, Kujawsko - Pomorskie, Lubelskie, Lubuskie, Łódzkie, Małopolskie, Mazowieckie, Opolskie, Podkarpackie, Podlaskie, Pomorskie, Śląskie, Świętokrzyskie, Warmińsko-mazurskie, Wielkopolskie, ZachodniopomorskieTagi
Termin: 11 czerwiec 2021r. Cena: 219 zł (+VAT)
Magda Rygorczuk
tel. 888 549 572
e-mail: mrygorczuk@res.edu.pl
Adresaci
Na warsztacie w prosty i praktyczny sposób zostaną omówione najważniejsze aspekty związane z nową ustawą Prawo Zamówień Publicznych, która weszła w życie 1 stycznia 2021 roku oraz jej nowelizacją. Omówione zostaną czynności niezbędne do prawidłowego przygotowania zamówienia publicznego na artykuły spożywcze.
DLA KOGO:
a) zakładów żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży:
• dyrektorów żłobków, przedszkoli, szkół podstawowych i ponadpodstawowych,
• dietetyków, intendentów, kucharzy zatrudnionych w w/w placówkach,
• właścicieli firm cateringowych wytwarzających posiłki dla dzieci i młodzieży,
• pracowników wojewódzkich i powiatowych stacji sanitarno-epidemiologicznych.
b) zakładów żywienia zbiorowego osób dorosłych:
• dyrektorów placówek prowadzących zakłady żywienia zbiorowego osób dorosłych (domów pomocy społecznej, zakładów pielęgnacyjno – opiekuńczych, uzdrowisk, sanatoriów, szpitali, środowiskowych domów samopomocy, domów seniora itp.),
• dietetyków, intendentów, kucharzy zatrudnionych w w/w placówkach,
• właścicieli firm cateringowych wytwarzających posiłki dla osób dorosłych.
[/su_tab]
Program szkolenia
1. Opis przedmiotu zamówienia artykułów spożywczych – omówienie zasad sporządzania opisu przedmiotu zamówienia na dostawę produktów spożywczych z uwzględnieniem wytycznych dla żywionej grupy, omówienie przypadków i towarów.
2. Podział zamówienia na części ze względu na grupy towarowe, zasady określania wartości jednego zamówienia,
3. Szacunkowa wartość zamówienia – omówienie zasad i metod sporządzania szacunku zgodnie z nową ustawą PZP,
• zamówienia poniżej 130 000 zł (tzw. podprogowe) – negocjacje cen, zapytania ofertowe,
• dyskusja i analiza przypadków.
4. Przygotowywanie dokumentacji: SIWZ – Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia, Formularz ofertowy, Specyfikacje asortymentowo-ilościowe, umowy z dostawcami.
Prowadzący
SZKOLENIE POPROWADZI:
- Anna Motak – technolog żywności i żywienia, dietetyk, praktyk i specjalista w zakresie zagadnień dotyczących żywienia dzieci oraz bezpieczeństwa żywności. Związana z żłobkami, przedszkolami i szkołami od 2009 roku w zakresie układania jadłospisów i wdrażania systemu HACCP. Obecnie główny dietetyk/koordynator HACCP w dużej instytucji publicznej, gdzie koordynuje pracę intendentów w zakresie realizacji umów z dostawcami, norm żywieniowych oraz bezpieczeństwa produkcji posiłków w 16 kuchniach. W zamówieniach odpowiedzialna m. in. za opis przedmiotu zamówienia oraz szacunki.
- Jolanta Wójcik: wieloletni pracownik Państwowej Inspekcji Sanitarnej odpowiedzialny za czynności kontrolne, pełnomocnik systemu bezpieczeństwa żywności w dużym zakładzie wytwarzającym żywność pochodzenia zwierzęcego, audytor systemów zarządzania, w tym systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności. Obecnie Dyrektor Biura Zarządu w spółce medycznej.
Formularz zgłoszeniowy
Zgłoszenia przyjmujemy poprzez elektroniczny formularz zgłoszeniowy, który znajduje się poniżej informacji organizacyjnych lub poprzez wypełnienie tradycyjnego formularz zgłoszeniowego dostępnej tutaj i przesłanie do nas faksem 85 87 42 011 lub mailem na biuro@res.edu.pl
Przy zgłoszeniu dwóch i więcej osób z jednej instytucji – możliwa negocjacje ceny.
SZKOLENIE W FORMIE ON-LINE
- Bez wychodzenia z domu, przy pomocy komputera lub telefonu podłączonego do sieci;
- W oparciu o platformę szkoleniową;
- Nie wymaga żadnej szczególnej umiejętności posługiwania się oprogramowaniem;
- Możliwość zadawania pytań ekspertowi na żywo.
Podobne szkolenia
Co jeszcze może Cię zainteresować?
ZARZĄDZANIE ZASOBEM MIESZKANIOWYM GMINY na podstawie przepisów ustawy oraz aktów prawa miejscowego.
Zobacz więcejDowiedz się więcej
Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o naszej ofercie, organizowanych przez nas szkoleniach, kursach i warsztatach zadzwoń lub napisz!
Sprawdź nasze szkolenia