Założenie i prowadzenie żłobka / przedszkola – ustawowe uwarunkowania prawne, w tym pod kątem realizacji i kontroli projektów współfinansowanych z EFS”

ID szkolenia: 1401

Region

Dolnośląskie, Kujawsko - Pomorskie, Lubelskie, Lubuskie, Łódzkie, Małopolskie, Mazowieckie, Online, Opolskie, Podkarpackie, Podlaskie, Pomorskie, Śląskie, Świętokrzyskie, Warmińsko-mazurskie, Wielkopolskie, Zachodniopomorskie

Tagi

#dzieci, #żłobek, EFS, klub, kontrola, projekt, prowadzenie, założenie
Opiekun szkolenia
Brak danych

Termin: 22. listopada Miejsce: ON-LINE Cena: 399zł (+VAT)


Elwira Grygorczuk
tel. 518 192 393
e-mail: egrygorczuk@res.edu.pl

Program szkolenia

1. USTAWOWE UWARUNKOWANIA PRAWNE – ZAŁOŻENIE I PROWADZENIE ŻŁOBKA/PRZEDSZKOLA
– Procedury / podstawy prawne dot. założenia i prowadzenia żłobka / przedszkola,
– Warunki lokalowe, sanitarne, przeciwpożarowe oraz personalne,
– Możliwe źródła finansowania utworzenia i prowadzenia żłobka / przedszkola,
– Aspekty praktyczne
2. KONTROLA W SYSTEMIE WDRAŻANIA FUNDUSZY UNIJNYCH 2014-2020
– Podstawy prawne
– Podział kompetencyjny
– Zadania instytucji zarządzającej, pośredniczącej, wdrażającej, certyfikującej i audytowej
– Inne uprawnione podmioty do przeprowadzania kontroli projektów unijnych
3. ZASADY PRZEPROWADZANIA KONTROLI PROJEKTU
– Typ kontroli
– Rodzaje prowadzonych kontroli
– Zakres czynności sprawdzających – (listy sprawdzające)
– Metodyka doboru projektów i obszarów kontroli
– System weryfikacji wydatków
– Realizacja obowiązków kontrolnych
– Uprawnienia zespołu kontrolnego
– Kontrola wniosków o płatność i dokumentów księgowych
– Etyka kontrolera
4. ETAPY KONTROLI PROJEKTU
– Przygotowanie zespołu kontrolnego do kontroli
– Przeprowadzenie kontroli i dokumentowanie jej przebiegu
– Czynności pokontrolne:
* Analiza zgromadzonego materiału dowodowego
* Sformułowanie ustaleń i zaleceń pokontrolnych
* Opracowanie informacji pokontrolnej
* Analiza zastrzeżeń lub odmowy podpisania informacji pokontrolnej

Prowadzący

Z wykształcenia ekonomista i finansista. Absolwent Wydziału Ekonomii i Zarządzania oraz Wydziału Finansów i Informatyki na Uniwersytecie w Białymstoku. Posiada wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu szkoleń. Przebył liczne kursy doszkalające, w tym kursy przeznaczone dla trenerów. Doświadczenie zawodowe zdobywał w bankach oraz urzędach. Szkoli pracowników jednostek samorządowych, właścicieli przedsiębiorstw, kadrę zarządzającą i menadżerską.

Formularz zgłoszeniowy

Zgłoszenia przyjmujemy poprzez elektroniczny formularz zgłoszeniowy, który znajduje się poniżej informacji organizacyjnych lub poprzez wypełnienie tradycyjnego formularz zgłoszeniowego dostępnej tutaj  i przesłanie do nas faksem 85 87 42 011 lub mailem na biuro@res.edu.pl

SZKOLENIE W FORMIE ON-LINE

  • Bez wychodzenia z domu, przy pomocy komputera lub telefonu podłączonego do sieci;
  • W oparciu o  platformę szkoleniową;
  • Nie wymaga żadnej szczególnej umiejętności posługiwania się oprogramowaniem;
  • Możliwość zadawania pytań ekspertowi na żywo.

UWAGA!

Przy zgłoszeniu do 5. listopada cena szkolenia to jedyne 369 zł/os!

Przy zgłoszeniu dwóch i więcej osób z jednej instytucji – możliwa negocjacje ceny.

SZKOLENIE W FORMIE ON-LINE

  • Bez wychodzenia z domu, przy pomocy komputera lub telefonu podłączonego do sieci,
  • W oparciu o profesjonalną platformę szkoleniową,
  • Szkolenia odbywają się w czasie rzeczywistym z możliwością bezpośredniego kontaktu z prowadzącym,
  • Uczestnicy otrzymują bogate materiały szkoleniowe,
  • Nie wymaga żadnej szczególnej umiejętności posługiwania się oprogramowaniem,
  • Możliwość zadawania pytań ekspertowi na żywo.
Szczegóły i rejestracja

Data od:

22 listopad 2021 09:00

Data do:

22 listopad 2021 13:00

Miejsce:

szkolenie online

Koszt:

399 zł + VAT

Formularz ogólny: Pobierz formularz

Podobne szkolenia

Co jeszcze może Cię zainteresować?

Warsztaty praktyczne: przygotowanie i przeprowadzenie zamówienia publicznego na środki spożywcze i usługi cateringowe. Prowadzenie gospodarki magazynowej środkami spożywczymi po przeprowadzeniu zamówienia i podpisaniu umowy.

Zobacz więcej

Warsztaty praktyczne: układanie receptur i jadłospisów w żywieniu zbiorowym dzieci i młodzieży.

Zobacz więcej

Dotacje ze środków publicznych – udzielanie, wykorzystywanie, rozliczanie i kontrola wykorzystania

Zobacz więcej

Dowiedz się więcej

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o naszej ofercie, organizowanych przez nas szkoleniach, kursach i warsztatach zadzwoń lub napisz!

Sprawdź nasze szkolenia