szkolenie online

Psychodietetyka w żywieniu zbiorowym dzieci i młodzieży.

ID szkolenia: 3439

Tagi

#apetyt, #dieta, #głód, #neofobia, #przedszkole, #psychodietetyka, #sytość, #szkolenieonline, #szkoła, #zaburzenia odżywiania, #żywienie, #żywieniezbiorowe
Opiekun szkolenia

Szkolenie przeznaczone jest dla:

• dyrektorów placówek oświatowo-wychowawczych (żłobki, przedszkola, szkoły, internaty, bursy, specjalne ośrodki szkolno-wychowawcze),
• dietetyków, intendentów, kucharzy zatrudnionych w w/w placówkach,
• nauczycieli przedszkolnych/szkolnych,
• pedagogów, psychologów, pracowników poradni psychologiczno-pedagogicznych,
• pedagogów i psychologów pracujących w żłobkach, przedszkolach, szkołach,
• psychodietetyków, dietetyków, lekarzy pediatrów,
• rodziców,
• terapeutów.

Program szkolenia

1. Psychodietetyka – wprowadzenie.
2. Czynniki kształtujące relację z jedzeniem.
3. Apetyt, głód, sytość, smak.
4. Głód fizjologiczny a emocjonalny.
5. Style karmienia.
6. Psychodietetyczne aspekty rozszerzania diety malucha.
7. Niejadek czy neofobia żywieniowa.
8. Żywienie a system kar i nagród.
9. Wpływ żywienia na mózg dziecka.
10. Stres a jedzenie u dzieci.
11. Wprowadzanie zmian żywieniowych u dzieci.
12. Zaburzenia odżywiania.
13. Wykorzystanie elementów dialogu motywującego w procesie kształtowania lub zmian nawyków Żywieniowych

Prowadzący

Absolwentka Wydziału Technologii Żywności i Żywienia Człowieka Uniwersytetu im. Hugona Kołłątaja w Krakowie oraz Technological Educational Institute w Atenach. Pracę zawodową rozpoczęła jako projektantka żywności dla dzieci i niemowląt w firmie Gerber. Zagadnieniami związanymi z żywieniem i produkcją żywności zajmuje się całe życie zawodowe. Pracuje dla zakładów produkcji żywności, zakładów żywienia zbiorowego (w tym sieci restauracji m.in. Amrest, Sphinx, Sioux) a także dla firm farmaceutycznych. Od 2009 roku prowadzi własną działalność gospodarczą w obszarze związanym z żywnością i farmacją. Na co dzień doradza szefom kuchni, projektuje menu, wykonuje opracowania technologii spożywczych, optymalizuje koszty produkcyjne. W dziedzinie żywienia specjalizuje się w dietach osób chorych na insulinooporność oraz na cukrzycę typu I i II, zarówno dorosłych jak i dzieci. Współpracuje z lekarzami specjalistami z dziedzin chorób dietozależnych. Szkoli, odchudza, doradza i czerpie satysfakcję z zawodowych i osobistych sukcesów osób, które prowadzi.

SZKOLENIE W FORMIE ON-LINE

  • Bez wychodzenia z domu, przy pomocy komputera lub telefonu podłączonego do sieci,
  • W oparciu o profesjonalną platformę szkoleniową,
  • Szkolenia odbywają się w czasie rzeczywistym z możliwością bezpośredniego kontaktu z prowadzącym,
  • Uczestnicy otrzymują bogate materiały szkoleniowe,
  • Nie wymaga żadnej szczególnej umiejętności posługiwania się oprogramowaniem,
  • Możliwość zadawania pytań ekspertowi na żywo.
Szczegóły i rejestracja

Data od:

14 październik 2024 08:00

Data do:

14 październik 2024 14:00

Miejsce:

szkolenie online

Koszt:

315 zł + VAT

Formularz ogólny: Pobierz formularz

Podobne szkolenia

Co jeszcze może Cię zainteresować?

Kurs intendent w placówce żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży

Zobacz więcej

Psychodietetyka w żywieniu zbiorowym osób dorosłych

Zobacz więcej

AI dla początkujących. Usprawnij swoją pracę od zaraz.

Zobacz więcej

Dowiedz się więcej

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o naszej ofercie, organizowanych przez nas szkoleniach, kursach i warsztatach zadzwoń lub napisz!

Sprawdź nasze szkolenia