Przechowywanie danych osobowych w jednostkach administracji publicznej – nieoczywistości .
Kategorie
Fundusze Europejskie/opieka zdrowotnaRegion
Dolnośląskie, Kujawsko - Pomorskie, Lubelskie, Lubuskie, Łódzkie, Małopolskie, Mazowieckie, Opolskie, Podkarpackie, Podlaskie, Pomorskie, Śląskie, Świętokrzyskie, Warmińsko-mazurskie, Wielkopolskie, ZachodniopomorskieTagi
Termin: 14 lipca Cena: 299 zł (+VAT)
Magda Rygorczuk
tel. 888 549 572
e-mail: mrygorczuk@res.edu.pl
[/su_tab]
Program szkolenia
Program szkolenia
- Dane osobowe jako aktywa jednostki publicznej
- Dane osobowe w kontekście obowiązywania przepisów RODO
- Dane osobowe w kontekście dostępu do informacji publicznej
- Zasady przetwarzania danych – idea
- Ograniczenie przechowywania danych a archiwizacja dokumentów
- Retencja danych w połączeniu z zasadą minimalizmu
- Retencja danych w połączeniu z zasadą ograniczenia celu przetwarzania
- Ograniczenie przechowywania danych w RODO
- Motyw 39 RODO – zasady ograniczania przechowywania danych
- Wyłączenie możliwości identyfikacji osoby fizycznej w art. 5 RODO
- Relacja celu przetwarzania i okresu przechowywania danych
- Przepisy retencyjne w ustawach
- Kodeks pracy
- Ustawa o rachunkowości
- Ustawa o ZFŚS
- Ustawa o samorządzie gminnym
- Nieoczywistości
- Trudności wynikające z nieaktualnego JRWA
- Sprzeczności pomiędzy przepisami
- Brak przepisu
- „Dane osobowe zapomniane”
- Ustalanie okresu przechowywania – check-lista
- Zasady określania retencji w przypadku braku przepisu
- Lista weryfikacyjna dla określania retencji danych
Przykłady dla poszczególnych referatów i stanowisk
Prowadzący
Doświadczony Inspektor Ochrony Danych, audytor wewnętrzny ISO/IEC 27001, specjalista w obszarze bezpieczeństwa informacji. Członek Stowarzyszenia Praktyków Ochrony Danych, wykładowca na kierunkach związanych z ochroną danych osobowych, autor licznych publikacji. Zaangażowany w promowanie praktycznej wiedzy, podanej w zrozumiały sposób.
Formularz zgłoszeniowy
Zgłoszenia przyjmujemy poprzez elektroniczny formularz zgłoszeniowy, który znajduje się poniżej informacji organizacyjnych lub poprzez wypełnienie tradycyjnego formularz zgłoszeniowego dostępnej tutaj i przesłanie do nas faksem 85 87 42 011 lub mailem na biuro@res.edu.pl
Przy zgłoszeniu do 01 lipca 2021 r. cena za osobę to jedyne 279 zł
SZKOLENIE W FORMIE ON-LINE
- Bez wychodzenia z domu, przy pomocy komputera lub telefonu podłączonego do sieci
- W oparciu o platformę szkoleniową
- Nie wymaga żadnej szczególnej umiejętności posługiwania się oprogramowaniem
- Możliwość zadawania pytań ekspertowi na żywo
SZKOLENIE W FORMIE ON-LINE
- Bez wychodzenia z domu, przy pomocy komputera lub telefonu podłączonego do sieci,
- W oparciu o profesjonalną platformę szkoleniową,
- Szkolenia odbywają się w czasie rzeczywistym z możliwością bezpośredniego kontaktu z prowadzącym,
- Uczestnicy otrzymują bogate materiały szkoleniowe,
- Nie wymaga żadnej szczególnej umiejętności posługiwania się oprogramowaniem,
- Możliwość zadawania pytań ekspertowi na żywo.
Podobne szkolenia
Co jeszcze może Cię zainteresować?
NOWOCZESNY KUCHARZ – 2-dniowy kurs DLA KUCHARZY PRACUJĄCYCH W ZAKŁADACH ŻYWIENIA ZBIOROWEGO DZIECI I MŁODZIEŻY (żłobkach, przedszkolach, szkołach itp.)
Zobacz więcejMNIEJ SOLI, CUKRU I TŁUSZCZU – receptury, gramatury i jadłospisy w żywieniu dzieci w żłobku, przedszkolu i szkole umożliwiające realizację norm żywienia z 2020 r. Metody obniżania zawartości cukru, soli i tłuszczu w recepturach i jadłospisach, stosowanie dozwolonych zamienników
Zobacz więcejŻYWIENIE ZBIOROWE OSÓB STARSZYCH W NAJCZĘŚCIEJ WYSTĘPUJĄCYCH CHOROBACH, ALERGIACH I NIETOLERANCJACH POKARMOWYCH
Zobacz więcejDowiedz się więcej
Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o naszej ofercie, organizowanych przez nas szkoleniach, kursach i warsztatach zadzwoń lub napisz!
Sprawdź nasze szkolenia