szkolenie online

Praca intendenta wyzwania i problemy – jak nie bać się zmian

ID szkolenia: 2940

Kategorie

Oświata

Region

Nie określono

Tagi

#inspiracje, #intendent, #praca_intendenta, #przepisy
Opiekun szkolenia
Uwaga!

420 zł brutto – całkowity koszt udziału 2 osób z tej samej placówki publicznej.
UWAGA: jednostki budżetowe zwolnione z podatku VAT
289 zł + 23% VAT – całkowity koszt udziału 1 osoby z placówki prywatnej.

Adresaci

Szkolenie przeznaczone jest dla:

  • osób wykonujących zadania intendenta w: placówkach oświatowo-wychowawczych (żłobki, przedszkola, szkoły, internaty, bursy, specjalne ośrodki szkolno-wychowawcze),
  • kucharzy, pomocy kucharzy zatrudnionych w zakładach żywienia zbiorowego tj. żłobek, przedszkole, szkoła, bursa, internat, ośrodek szkolno-wychowawczy, szpitale z oddziałami pediatrycznymi, zakładów cateringowych itp.
  • osób pracujących w firmach cateringowych i gastronomicznych zaopatrujących ww zakłady żywienia zbiorowego w posiłki.

Program szkolenia

1. Prezentacja prowadzącego, o zmianach:
– Prezentacja prowadzącego – miejsce pracy, okres pracy, ilość dzieci w placówce, wcześniejsze doświadczenia.
– Programy żywieniowe, w których uczestniczyła placówka, efekty wprowadzenia programów.
– Trudne początki wprowadzania zmian – jakie problemy możemy napotkać przy wprowadzaniu zmian: opór kuchni, rodziców, dyrekcji.
– Excel – czy ułatwia życie intendenta? Jak mając różne stawki żywieniowe nie przekroczyć kwoty na żywienie, jak prowadzić gramatury potraw, temperatury i inne zapisy.
– Obecność z dziećmi podczas spożywania posiłków – dlaczego warto być z dziećmi na stołówce podczas spożywania przez nie posiłku?
– Zniechęcenie i porażki – co sprawdziło się w praktyce, a co było pomyłką?
– Chwalenie się sukcesami, wykorzystanie Social-Mediów.

2. Wymagania prawne:
– Ustawy – którym rozporządzeniem musimy się kierować w naszej pracy – idealna pomoc przy trudnych rodzicach.
– Sanepid – wymagania, jak się dostosować (jadłospisy, porcje mleczne)?
– Czy w jadłospisie trzeba podawać gramatury? Jak nie marnować żywności.
– Ograniczanie cukru i soli.
– Porcje mleczne – jak, ile, w czym?
– Alergie.
– Jak przemycić zdrowe produkty?
– Gotowe produkty – na co zwracać uwagę.

3. Ciekawe przepisy:
– Po 5 przepisów z każdego rodzaju dań z uwzględnieniem produktów, po które dzieci niechętnie sięgają.
– Jak przez lekką modyfikację zmienić potrawę na zdrowszą?
– Zagadka – czy chcesz żeby dzieci spróbowały czegoś nowego? Nie mów im co jest w środku, daj zagadkę – autorski pomysł na konkurs na ciasto pietruszkowe.
– Jak podawać owoce, warzywa – dajmy dzieciom wybór.
– Jadłospis dla dzieci z ciekawymi nazwami, a jadłospis dla rodziców.

4. Podsumowanie:
– Plany na przyszłość – co można jeszcze zmienić?
– Gdzie szukać inspiracji?
– Pytania uczestników.

Prowadzący

Z wykształcenia technik żywienia i gospodarstwa domowego o specjalizacji żywienie zbiorowe, pracuje na stanowisku intendenta od 2019 r., pełna pomysłów na nowe smaczne dania, pełna pasji, którą zaraża.

SZKOLENIE W FORMIE ON-LINE

  • Bez wychodzenia z domu, przy pomocy komputera lub telefonu podłączonego do sieci,
  • W oparciu o profesjonalną platformę szkoleniową,
  • Szkolenia odbywają się w czasie rzeczywistym z możliwością bezpośredniego kontaktu z prowadzącym,
  • Uczestnicy otrzymują bogate materiały szkoleniowe,
  • Nie wymaga żadnej szczególnej umiejętności posługiwania się oprogramowaniem,
  • Możliwość zadawania pytań ekspertowi na żywo.
Szczegóły i rejestracja

Data od:

04 grudzień 2023 09:00

Data do:

04 grudzień 2023 14:00

Miejsce:

szkolenie online

Koszt:

289 zł + VAT

Formularz ogólny: Pobierz formularz

Podobne szkolenia

Co jeszcze może Cię zainteresować?

Nadzór jednostki samorządu terytorialnego nad wprowadzaniem danych do SIO w kontekście naliczania subwencji oświatowej na rok 2025

Zobacz więcej

Od receptury do jadłospisu czyli układanie receptur i planowanie jadłospisów dla dzieci i młodzieży.

Zobacz więcej

Lista 300 produktów spożywczych dozwolonych i niedozwolonych do stosowania w żywieniu zbiorowym w żłobkach, przedszkolach, szkołach.

Zobacz więcej

Dowiedz się więcej

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o naszej ofercie, organizowanych przez nas szkoleniach, kursach i warsztatach zadzwoń lub napisz!

Sprawdź nasze szkolenia