szkolenie online

II KONFERENCJE ZDROWE ŻYWIENIE ZBIOROWE DZIECI I MŁODZIEŻY
CZY ŻYWIENIE DZIECI BEZ CHEMII JEST MOŻLIWE? MAJ 2023

ID szkolenia: 2732

Kategorie

Oświata

Region

Nie określono

Tagi

#bezpłatny_webinar, #konferencja
Opiekun szkolenia
Uwaga!

Szanowni Państwo,
Zapraszamy do udziału w II Konferencji Zdrowe żywienie zbiorowe dzieci i młodzieży „Czy żywienie dzieci bez chemii jest możliwy?”. To ogromna porcja aktualnej wiedzy przekazana przez specjalistów, na co dzień zaangażowanych w proces zdrowego i odpowiedzialnego żywienia dzieci i młodzieży.

BEZPŁATNA KONFERENCJA, która jest organizowana 10-11. maja 2023r. w godzinach 9.00-16.00

Aby zgłosić się na bezpłatne szkolenie należy wysłać do nas e-mail na adres: webinary@res.edu.pl
Temat wiadomości : KONFERENCJE ZDROWE ŻYWIENIE ZBIOROWE DZIECI I MŁODZIEŻY,
a w treści maila należy zawrzeć imię i nazwisko, numer telefonu, adres mailowy oraz nazwę instytucji w której Państwo pracują.
Liczba miejsc jest ograniczona, a o udziale decyduje kolejność zgłoszeń.

Adresaci

Konferencja skierowana jest do:
-dyrektorów/kierowników żłobków, przedszkoli, szkół podstawowych i ponadpodstawowych, burs, internatów, ośrodków szkolno-wychowawczych,
-dietetyków, intendentów, kucharzy zatrudnionych w w/w placówkach,
-właścicieli firm cateringowych wytwarzających posiłki dla dzieci i młodzieży,
-pracowników organów prowadzących przedszkola i szkoły (urzędów miast, gmin, jednostek obsługujących placówki oświatowo-wychowawcze),
-pracowników wojewódzkich i powiatowych stacji sanitarno-epidemiologicznych,
-dietetyków, psychodietetyków, psychologów, terapeutów prowadzących indywidualne terapie dzieci i młodzieży,
-rodziców,
-technologów żywności i żywienia,
-opiekunów przedszkolnych, nauczycieli – wychowawców, pedagogów szkolnych, pielęgniarek i higienistek szkolnych,
-lekarzy pediatrów, lekarzy rodzinnych POZ, lekarzy specjalistów różnych specjalizacji (przede wszystkim diabetologii i chorób metabolicznych, dziecięcej psychiatrii),
-przedstawicieli medialnych kanałów tematycznych.

Program szkolenia

10.05.2023

1. Przywitanie uczestników i prowadzących, wstęp 
2. Czy przepisy prawa dopuszczają aby w żywieniu zbiorowym dzieci i młodzieży mogły być stosowane chemiczne e dodatki do żywności, sztuczne aromaty i barwniki 
3. Etykieta środka spożywczego oraz dokumenty handlowe źródłem informacji o zastosowanych substancjach dodatkowych do żywności 
PRZERWA
4. Podział dodatków do żywności na naturalne i sztuczne. Dodatki chemiczne najczęściej spotykane w żywności dla dzieci i ich wpływ na zdrowie dzieci 
PRZERWA
5. Skutki nadmiernego spożycia żywności z substancjami dodatkowymi perspektywa lekarza
PRZERWA
6. Żywność dla dzieci to jest dramat 
7. Podsumowanie pierwszego dnia konferencji 

11.05.2023

8. Co zamiast chemii w żywności. Przykłady dań kulinarnych dla dzieci i młodzieży przygotowywanych na bazie naturalnych składników
PRZERWA
9. Wpływ technologii produkcji na wartość odżywczą środków spożywczych 
Śmietana 9%, 12%, 18%, 30%, 36% a może śmietanka?
Mleko UHT a może pasteryzowane?
Majonez gotowy a może majonez roślinny własnej produkcji?
Produkty mrożone czy produkty świeże?
Masło roślinne, margaryna, masło ekstra a może masło śmietankowe?
PRZERWA
10. Poza żywieniowe źródła chemii w żywieniu dzieci pochodzące z materiałów do kontaktu z żywnością, sprzętu kuchennego, środków czystości, itp. 
11. Wykorzystanie nowoczesnych urządzeń do przygotowania posiłków na bazie naturalnych składników 
10. Podsumowanie oraz zakończenie konferencji 

Prowadzący

Od 2007 roku trener i auditor w obszarze bezpieczeństwa żywności i żywienia. Posiada specjalizację z mikrobiologii, ukończyła studia podyplomowe z zarządzania jakością, dietetyki i planowania żywienia. Autorka licznych publikacji dotyczących organizacji żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży oraz osób dorosłych m.in.: Jadłospisy dla dzieci w wieku żłobkowym, Jadłospisy dla dzieci w wieku przedszkolnym, Jadłospisy dla dzieci szkolnych, Żywienie osób dorosłych, ze szczególnym uwzględnieniem żywienia osób starszych. Od lat była związana z Inspekcją Sanitarną, pełnomocnik systemu bezpieczeństwa żywności w dużym zakładzie wytwarzającym żywność pochodzenia zwierzęcego, audytor systemów zarządzania, w tym systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności. Autor licznych publikacji poświęconych tematyce HACCP m.in.: HACCP w żłobku i przedszkolu, HACCP w szkole, HACCP dla zakładów żywienia zbiorowego. Specjalizuje się w komponowaniu jadłospisów oraz szkoleń dla placówek żywienia zbiorowego dzieci, młodzieży i osób dorosłych- w tym żłobki, przedszkola, szkoły podstawowe i ponadpodstawowe, szpitale, DPS. Zajmuje się również opracowaniem dokumentacji HACCP dla placówek żywienia zbiorowego. Swoje bogate doświadczenie zawodowe zawdzięcza tysiącom uczestnikom szkoleń, które przez lata zaufały jej doświadczeniu biorąc udział w szkoleniach. Dodatkowo autorka aplikacji do planowania żywienia i prowadzenia magazynu spożywczego KCALkulator żywieniowy.

SZKOLENIE W FORMIE ON-LINE

  • Bez wychodzenia z domu, przy pomocy komputera lub telefonu podłączonego do sieci,
  • W oparciu o profesjonalną platformę szkoleniową,
  • Szkolenia odbywają się w czasie rzeczywistym z możliwością bezpośredniego kontaktu z prowadzącym,
  • Uczestnicy otrzymują bogate materiały szkoleniowe,
  • Nie wymaga żadnej szczególnej umiejętności posługiwania się oprogramowaniem,
  • Możliwość zadawania pytań ekspertowi na żywo.
Szczegóły i rejestracja

Data od:

10 maj 2023 09:00

Data do:

11 maj 2023 16:00

Miejsce:

szkolenie online

Koszt:

bezpłatny zł + VAT

Formularz ogólny: Pobierz formularz
Nic tu nie ma

Dowiedz się więcej

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o naszej ofercie, organizowanych przez nas szkoleniach, kursach i warsztatach zadzwoń lub napisz!

Sprawdź nasze szkolenia