Dziecko z trudnościami w jedzeniu i zaburzeniami odżywiania – perspektywa pracy z rodzicem i dzieckiem w szczególności żywionym w żłobku, przedszkolu i szkole.

ID szkolenia: 1303

Kategorie

Oświata

Region

Dolnośląskie, Kujawsko - Pomorskie, Lubelskie, Lubuskie, Łódzkie, Małopolskie, Mazowieckie, Podkarpackie, Podlaskie, Śląskie, Świętokrzyskie, Warmińsko-mazurskie, Wielkopolskie, Zachodniopomorskie

Tagi

#dziecko, #res edukacja, #szkolenie online, #trudność z jedzeniem, #zaburzenia odżywiania, #żłobek, #żywienie dzieci, przedszkole
Opiekun szkolenia
Brak danych

Termin: 22 listopad  Miejsce: online  Cena:219 zł (+VAT)


Magda Rygorczuk
tel. 888 549 572
e-mail: mrygorczuk@res.edu.pl

Adresaci

DLA KOGO:

Szkolenie skierowane jest głównie do nauczycieli przedszkoli/szkoły (1-3 kl), psychologów i pedagogów poradni psychologiczno-pedagogicznej, logopedów a także wszystkich pracowników zaangażowanych w żywienie zbiorowe dzieci.

 

Program szkolenia

PROGRAM SZKOLENIA obejmuje:

1. Żywienie zbiorowe jako integralna część żywienia dziecka.
2. Przyczyny trudności w jedzeniu – medyczne, motoryczne, sensoryczne, psychologiczne i inne.
3. Dziecko z neofobią pokarmową, wybiórczością pokarmową, awersjami pokarmowymi w przedszkolu/ w szkole.
4. Dziecko z ARFID w przedszkolu/w szkole.
5. Dzieci z grupy ryzyka – ASD, wcześniaki, dzieci długo hospitalizowane.
6. Jakich zachowań unikać, aby nie wzmacniać trudności.
7. Żywienie zbiorowe jako element terapii karmienia?
8. Współpraca placówki z rodzicami i ze specjalistami.
9. Zrozumieć, zaakceptować, wspierać.
10. Studium przypadków. Praktyczne porady.

Prowadzący

Dietetyk kliniczny, terapeuta karmienia, terapeuta orofacjalny. Współzałożycielka Centrum Diagnozy Zaburzeń Karmienia i Jedzenia u Dzieci „Brzuszek”. Od 3 lat prowadzi Poradnie Żywienia Dzieci w Bielsku-Białej, w której prowadzi terapie karmienia u dzieci z trudnościami w karmieniu i jedzeniu. Współpracuje z lekarzami, neurologopedami, psychologiem, terapeutą SI. Jest autorką poradnika „Kuchnia Malucha. Profesjonalny poradnik żywienia małych dzieci”. Prowadzi cykliczne szkolenia dla dietetyków z zakresu dietetyki pediatrycznej. Zajmuje się żywieniem zbiorowym w placówkach terapeutycznych Słoneczna Kraina. Pracowała jako wykładowca akademicki na ATH w Bielsku-Białej, gdzie sama ukończyła studia z Zarządzania i Inżynierii Produkcji Żywności. Jest czynnym zawodowo nauczycielem przedmiotów gastronomicznych w ZSP-T w Międzyświeciu.

 

Formularz zgłoszeniowy

Zgłoszenia przyjmujemy poprzez elektroniczny formularz zgłoszeniowy, który znajduje się poniżej informacji organizacyjnych lub poprzez wypełnienie tradycyjnego formularz zgłoszeniowego dostępnej tutaj i przesłanie do nas faksem 85 87 42 011 lub mailem na biuro@res.edu.pl


Przy zgłoszeniu dwóch i więcej osób z jednej instytucji – możliwa negocjacje ceny.

 

SZKOLENIE W FORMIE ON-LINE

  • Bez wychodzenia z domu, przy pomocy komputera lub telefonu podłączonego do sieci;
  • W oparciu o  platformę szkoleniową;
  • Nie wymaga żadnej szczególnej umiejętności posługiwania się oprogramowaniem;
  • Możliwość zadawania pytań ekspertowi na żywo.

SZKOLENIE W FORMIE ON-LINE

  • Bez wychodzenia z domu, przy pomocy komputera lub telefonu podłączonego do sieci,
  • W oparciu o profesjonalną platformę szkoleniową,
  • Szkolenia odbywają się w czasie rzeczywistym z możliwością bezpośredniego kontaktu z prowadzącym,
  • Uczestnicy otrzymują bogate materiały szkoleniowe,
  • Nie wymaga żadnej szczególnej umiejętności posługiwania się oprogramowaniem,
  • Możliwość zadawania pytań ekspertowi na żywo.
Szczegóły i rejestracja

Data od:

22 listopad 2021 09:00

Data do:

22 listopad 2021 14:00

Miejsce:

szkolenie online

Koszt:

219 zł + VAT

Formularz ogólny: Pobierz formularz

Podobne szkolenia

Co jeszcze może Cię zainteresować?

Warsztaty praktyczne: przygotowanie i przeprowadzenie zamówienia publicznego na środki spożywcze i usługi cateringowe. Prowadzenie gospodarki magazynowej środkami spożywczymi po przeprowadzeniu zamówienia i podpisaniu umowy.

Zobacz więcej

Układanie receptur i jadłospisów w żywieniu zbiorowym dzieci i młodzieży – szkolenie warsztatowe, doskonalące

Zobacz więcej

Audit wewnętrzny systemu HACCP w placówce żywienia zbiorowego

Zobacz więcej

Dowiedz się więcej

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o naszej ofercie, organizowanych przez nas szkoleniach, kursach i warsztatach zadzwoń lub napisz!

Sprawdź nasze szkolenia