Dziecko z trudnościami w jedzeniu i zaburzeniami odżywiania – perspektywa pracy z rodzicem i dzieckiem w szczególności żywionym w żłobku, przedszkolu i szkole.
Kategorie
OświataRegion
Dolnośląskie, Kujawsko - Pomorskie, Lubelskie, Lubuskie, Łódzkie, Małopolskie, Mazowieckie, Podkarpackie, Podlaskie, Śląskie, Świętokrzyskie, Warmińsko-mazurskie, Wielkopolskie, ZachodniopomorskieTagi
Termin: 22 listopad Miejsce: online Cena:219 zł (+VAT)
Magda Rygorczuk
tel. 888 549 572
e-mail: mrygorczuk@res.edu.pl
Adresaci
DLA KOGO:
Szkolenie skierowane jest głównie do nauczycieli przedszkoli/szkoły (1-3 kl), psychologów i pedagogów poradni psychologiczno-pedagogicznej, logopedów a także wszystkich pracowników zaangażowanych w żywienie zbiorowe dzieci.
Program szkolenia
PROGRAM SZKOLENIA obejmuje:
1. Żywienie zbiorowe jako integralna część żywienia dziecka.
2. Przyczyny trudności w jedzeniu – medyczne, motoryczne, sensoryczne, psychologiczne i inne.
3. Dziecko z neofobią pokarmową, wybiórczością pokarmową, awersjami pokarmowymi w przedszkolu/ w szkole.
4. Dziecko z ARFID w przedszkolu/w szkole.
5. Dzieci z grupy ryzyka – ASD, wcześniaki, dzieci długo hospitalizowane.
6. Jakich zachowań unikać, aby nie wzmacniać trudności.
7. Żywienie zbiorowe jako element terapii karmienia?
8. Współpraca placówki z rodzicami i ze specjalistami.
9. Zrozumieć, zaakceptować, wspierać.
10. Studium przypadków. Praktyczne porady.
Prowadzący
Dietetyk kliniczny, terapeuta karmienia, terapeuta orofacjalny. Współzałożycielka Centrum Diagnozy Zaburzeń Karmienia i Jedzenia u Dzieci „Brzuszek”. Od 3 lat prowadzi Poradnie Żywienia Dzieci w Bielsku-Białej, w której prowadzi terapie karmienia u dzieci z trudnościami w karmieniu i jedzeniu. Współpracuje z lekarzami, neurologopedami, psychologiem, terapeutą SI. Jest autorką poradnika „Kuchnia Malucha. Profesjonalny poradnik żywienia małych dzieci”. Prowadzi cykliczne szkolenia dla dietetyków z zakresu dietetyki pediatrycznej. Zajmuje się żywieniem zbiorowym w placówkach terapeutycznych Słoneczna Kraina. Pracowała jako wykładowca akademicki na ATH w Bielsku-Białej, gdzie sama ukończyła studia z Zarządzania i Inżynierii Produkcji Żywności. Jest czynnym zawodowo nauczycielem przedmiotów gastronomicznych w ZSP-T w Międzyświeciu.
Formularz zgłoszeniowy
Zgłoszenia przyjmujemy poprzez elektroniczny formularz zgłoszeniowy, który znajduje się poniżej informacji organizacyjnych lub poprzez wypełnienie tradycyjnego formularz zgłoszeniowego dostępnej tutaj i przesłanie do nas faksem 85 87 42 011 lub mailem na biuro@res.edu.pl
Przy zgłoszeniu dwóch i więcej osób z jednej instytucji – możliwa negocjacje ceny.
SZKOLENIE W FORMIE ON-LINE
- Bez wychodzenia z domu, przy pomocy komputera lub telefonu podłączonego do sieci;
- W oparciu o platformę szkoleniową;
- Nie wymaga żadnej szczególnej umiejętności posługiwania się oprogramowaniem;
- Możliwość zadawania pytań ekspertowi na żywo.
SZKOLENIE W FORMIE ON-LINE
- Bez wychodzenia z domu, przy pomocy komputera lub telefonu podłączonego do sieci,
- W oparciu o profesjonalną platformę szkoleniową,
- Szkolenia odbywają się w czasie rzeczywistym z możliwością bezpośredniego kontaktu z prowadzącym,
- Uczestnicy otrzymują bogate materiały szkoleniowe,
- Nie wymaga żadnej szczególnej umiejętności posługiwania się oprogramowaniem,
- Możliwość zadawania pytań ekspertowi na żywo.
Podobne szkolenia
Co jeszcze może Cię zainteresować?
Warsztaty praktyczne: przygotowanie i przeprowadzenie zamówienia publicznego na środki spożywcze i usługi cateringowe. Prowadzenie gospodarki magazynowej środkami spożywczymi po przeprowadzeniu zamówienia i podpisaniu umowy.
Zobacz więcejUkładanie receptur i jadłospisów w żywieniu zbiorowym dzieci i młodzieży – szkolenie warsztatowe, doskonalące
Zobacz więcejDowiedz się więcej
Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o naszej ofercie, organizowanych przez nas szkoleniach, kursach i warsztatach zadzwoń lub napisz!
Sprawdź nasze szkolenia