Dziecko z trudnościami w jedzeniu i zaburzeniami odżywiania – perspektywa pracy z rodzicem i dzieckiem w szczególności żywionym w żłobku, przedszkolu i szkole

ID szkolenia: 1503

Region

Dolnośląskie, Kujawsko - Pomorskie, Lubelskie, Lubuskie, Łódzkie, Małopolskie, Mazowieckie, Online, Opolskie, Podkarpackie, Podlaskie, Pomorskie, Śląskie, Świętokrzyskie, Warmińsko-mazurskie, Wielkopolskie, Zachodniopomorskie

Tagi

#dziecko, #res edukacja, #szkolenie online, #trudności z jedzeniem, #zaburzenia odżywiania, #żłobek, #żywienie dzieci, przedszkole
Opiekun szkolenia
Brak danych

Termin: 17 styczeń  Miejsce: online  Cena:219 zł (+VAT)


Katarzyna Zajkowska
tel. 798 301 781
e-mail: kzajkowska@res.edu.pl

Adresaci

DLA KOGO:

Szkolenie skierowane jest głównie do nauczycieli przedszkoli/szkoły (1-3 kl), psychologów i pedagogów poradni psychologiczno-pedagogicznej, logopedów a także wszystkich pracowników zaangażowanych w żywienie zbiorowe dzieci.

 

Program szkolenia

PROGRAM SZKOLENIA obejmuje:

1. Żywienie zbiorowe jako integralna część żywienia dziecka.
2. Przyczyny trudności w jedzeniu – medyczne, motoryczne, sensoryczne, psychologiczne i inne.
3. Dziecko z neofobią pokarmową, wybiórczością pokarmową, awersjami pokarmowymi w przedszkolu/ w szkole.
4. Dziecko z ARFID w przedszkolu/w szkole.
5. Dzieci z grupy ryzyka – ASD, wcześniaki, dzieci długo hospitalizowane.
6. Jakich zachowań unikać, aby nie wzmacniać trudności.
7. Żywienie zbiorowe jako element terapii karmienia?
8. Współpraca placówki z rodzicami i ze specjalistami.
9. Zrozumieć, zaakceptować, wspierać.
10. Studium przypadków. Praktyczne porady.

Prowadzący

Od 2007 roku trener i auditor w obszarze bezpieczeństwa żywności i żywienia. Posiada specjalizację z mikrobiologii, ukończyła studia podyplomowe z zarządzania jakością, dietetyki i planowania żywienia.

Autorka licznych publikacji dotyczących organizacji żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży oraz osób dorosłych m.in.: Jadłospisy dla dzieci w wieku żłobkowym, Jadłospisy dla dzieci w wieku przedszkolnym, Jadłospisy dla dzieci szkolnych, Żywienie osób dorosłych, ze szczególnym uwzględnieniem żywienia osób starszych. Przez lata była związana z Inspekcją Sanitarną, wieloletni pełnomocnik systemu bezpieczeństwa żywności w dużym zakładzie wytwarzającym żywność pochodzenia zwierzęcego, audytor systemów zarządzania, w tym systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności. Autor licznych publikacji poświęconych tematyce HACCP m.in.: HACCP w żłobku i przedszkolu, HACCP w szkole, HACCP dla zakładów żywienia zbiorowego. Specjalizuje się w komponowaniu jadłospisów oraz szkoleń dla placówek żywienia zbiorowego dzieci, młodzieży i osób dorosłych- w tym żłobki, przedszkola, szkoły podstawowe i ponadpodstawowe, szpitale, DPS. Zajmuje się również opracowaniem dokumentacji HACCP dla placówek żywienia zbiorowego i zakładów produkcji żywności. Wspiera placówki w procesie szacowania wartości zamówienia na środki spożywcze i opisie przedmiotu zamówienia oraz we wdrażaniu procedur zamówień publicznych.

Dodatkowo autorka aplikacji do planowania żywienia i prowadzenia magazynu spożywczego KCALkulator żywieniowy. Obecnie Dyrektor Biura Zarządu w placówce medycznej.

 

Formularz zgłoszeniowy

Zgłoszenia przyjmujemy poprzez elektroniczny formularz zgłoszeniowy, który znajduje się poniżej informacji organizacyjnych lub poprzez wypełnienie tradycyjnego formularz zgłoszeniowego dostępnej tutaj i przesłanie do nas faksem 85 87 42 011 lub mailem na res@res.edu.pl


SZKOLENIE W FORMIE ON-LINE

  • Bez wychodzenia z domu, przy pomocy komputera lub telefonu podłączonego do sieci;
  • W oparciu o  platformę szkoleniową;
  • Nie wymaga żadnej szczególnej umiejętności posługiwania się oprogramowaniem;
  • Możliwość zadawania pytań ekspertowi na żywo.

SZKOLENIE W FORMIE ON-LINE

  • Bez wychodzenia z domu, przy pomocy komputera lub telefonu podłączonego do sieci,
  • W oparciu o profesjonalną platformę szkoleniową,
  • Szkolenia odbywają się w czasie rzeczywistym z możliwością bezpośredniego kontaktu z prowadzącym,
  • Uczestnicy otrzymują bogate materiały szkoleniowe,
  • Nie wymaga żadnej szczególnej umiejętności posługiwania się oprogramowaniem,
  • Możliwość zadawania pytań ekspertowi na żywo.
Szczegóły i rejestracja

Data od:

17 styczeń 2022 09:00

Data do:

17 styczeń 2022 15:00

Miejsce:

szkolenie online

Koszt:

219 zł + VAT

Formularz ogólny: Pobierz formularz
Nic tu nie ma

Dowiedz się więcej

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o naszej ofercie, organizowanych przez nas szkoleniach, kursach i warsztatach zadzwoń lub napisz!

Sprawdź nasze szkolenia