
DIETA WEGETARIAŃSKA I WEGAŃSKA W ŻYWIENIU ZBIOROWYM DZIECI
Region
Nie określonoTagi

Adresaci
DLA KOGO:
• dyrektorów żłobków, przedszkoli, szkół podstawowych i ponadpodstawowych, burs, internatów, ośrodków szkolno-wychowawczych,
• dietetyków, intendentów, kucharzy zatrudnionych w w/w placówkach,
• właścicieli firm cateringowych wytwarzających posiłki dla dzieci i młodzieży,
• pracowników organów prowadzących przedszkola i szkoły (urzędów miast, gmin, jednostek obsługujących placówki oświatowo-wychowawcze)
• pracowników wojewódzkich i powiatowych stacji sanitarno-epidemiologicznych.
Program szkolenia
1. Komponowanie jadłospisów wegetariańskich dla dzieci – zamienniki produktów pochodzenia zwierzęcego.
2. Komponowanie jadłospisu wegańskiego – trudności w bilansowaniu diety wegańskiej dla dzieci.
3. Omówienie jadłospisów wegetariańskich dla różnych grup wiekowych (dzieci).
4. Niedobory składników mineralnych i witamin wynikające z nieprawidłowości w dietach wegetariańskich i wegańskich u dzieci.
5. Zagrożenia wynikające z wprowadzania diety wegańskiej oraz wegetariańskiej u niemowląt.
6. Jednostki chorobowe wynikające z niedoborów w dietach roślinnych u dzieci.
7. Zagrożenia wynikające z deficytu energetycznego.
8. Suplementacja – niedobór oraz nadmiar składników mineralnych i witamin w diecie dziecka.
Prowadzący
Trener 1:
Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Ukończyła studia magisterskie na wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu, ze specjalnością “Dietetyka w specyficznych potrzebach żywieniowych”. Swoją wiedzę pogłębia przez udział w licznych konferencjach i szkoleniach między innymi z zakresu psychodietetyki. Obecnie prowadzi własną poradnię dietetyczną, w ramach której założyła Centrum Zaburzeń Odżywiania u dzieci i dorosłych. Swoją pasję do dietetyki wyraża również poprzez działalność w mediach, gdzie udowadnia, że zdrowe posiłki dla dzieci czy osób dorosłych chorych nie muszą być nudne i niesmaczne, ale wręcz przeciwnie. Dodatkowo bierze udział w licznych projektach oraz zajmuje się prowadzeniem szkoleń i warsztatów kulinarnych dla dzieci w Wałczu, Pile oraz Poznaniu.
Trener 2:
Lekarz – rezydent pediatrii w 107 Szpitalu Wojskowym w Wałczu na Oddziale Pediatrycznym, też pracuję na co dzień w POZ gdzie mam sporą pule pacjentów pediatrycznych, prowadzę własny gabinet gdzie przyjmuje dzieci i wykonuję badania USG. Na dzisiejszym naszym spotkaniu chciałbym wam opowiedzieć o skutkach nadmiernego spożycia żywności z substancjami dodatkowymi z perspektywy lekarza pediatry. W swoim wykładzie zawieram wiedzę teoretyczną tak i wiedzę praktyczną opartą na przykładach z którymi miałem do czynienia w mojej pracy.
SZKOLENIE W FORMIE ON-LINE
- Bez wychodzenia z domu, przy pomocy komputera lub telefonu podłączonego do sieci,
- W oparciu o profesjonalną platformę szkoleniową,
- Szkolenia odbywają się w czasie rzeczywistym z możliwością bezpośredniego kontaktu z prowadzącym,
- Uczestnicy otrzymują bogate materiały szkoleniowe,
- Nie wymaga żadnej szczególnej umiejętności posługiwania się oprogramowaniem,
- Możliwość zadawania pytań ekspertowi na żywo.
Podobne szkolenia
Co jeszcze może Cię zainteresować?

NOWOCZESNY KUCHARZ – 2-dniowy kurs DLA KUCHARZY PRACUJĄCYCH W ZAKŁADACH ŻYWIENIA ZBIOROWEGO DZIECI I MŁODZIEŻY (żłobkach, przedszkolach, szkołach itp.)
Zobacz więcej
Warsztaty praktyczne: przygotowanie i przeprowadzenie zamówienia publicznego na środki spożywcze i usługi cateringowe. Prowadzenie gospodarki magazynowej środkami spożywczymi po przeprowadzeniu zamówienia i podpisaniu umowy.
Zobacz więcej
Pomoc de minimis – jak prawidłowo stosować wspólnotowe i krajowe regulacje udzielania wsparcia objętego pomocą de minimis.
Zobacz więcejDowiedz się więcej
Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o naszej ofercie, organizowanych przez nas szkoleniach, kursach i warsztatach zadzwoń lub napisz!
Sprawdź nasze szkolenia